Blogg

Vad är god hälsa?

Vad är en god hälsa?

En god hälsa är helt enkelt när man mår bra. Och det finns många olika saker som spelar in för att vi ska må bra. Om vi tänker på vuxna så handlar det exempelvis som familjesituation, ekonomisk stabilitet, hur man trivs på sitt jobb om man nu jobbar, relationer till vänner, sexliv och mycket annat. Även vår hudvård påverkar hälsan vad gäller både hur vi känner oss och hur vi ser ut helt enkelt. Dagligen trycks vi på reklam om olika kroppsideal  och vilka produkter vi ska använda i tv- och radioreklam som skapats av listiga reklammakare inom skönhetsindustrin.

Nyårsafton

Till midsommar var det regn som gällde enligt alla prognoser, men så blev det inte. Det blev helt omvänt men supervärme och sol på de flesta håll i landet. Ibland är det bra att de som vill tolka väderdata får helt fel, det får vi tacka för. Nästa storhelg man är intresserad av vädret till får nog bli nyårsafton när alla vill ha klart väder för att se alla raketer på himlen. Möjligtvis även julafton när man vill ha vitt på marken men inte allt för mycket snö i jultrafiken. Men det får vi lämna åt senare inlägg här, för vem till prata om snö och kyla när vi har sol och bad att hinna med?

Simma lugnt!

Blir det regn på midsommar igen?!

Imorgon smäller det, något av den mest svenska traditionen går av stapeln när det äntligen är dags för midsommar igen. Men frågan är som det blir regn på midsommar igen eller om vi klarar oss. Kvällstidningarna skriver just nu om ”Det blir regn i år igen – ingen klarar sig”. Och det ser nästan ut så när man tittar på prognoserna för hela landet. Västkusten lär få ganska stora mängder regn.

Men vad gör väl det, vi har ju en underbar tradition där vi käkar sill, dricker gott och umgås med trevliga vänner. De flesta av oss har flera års erfarenhet av att fira midsommar och är väl medvetna om att regnet, och ibland även åskan, oftast hänger i luften på midsommarafton. Vi är förberedda och har bra alternativ att fly undan till när regnet så traditionsenligt börjar komma. Så ingen fara på taket – det är ju bara lite regn. Och vi har ju ändå en midsommar att fira!

Ha en trevlig midsommar!

Mindre än en vecka kvar till midsommar

Nu är det mindre än en vecka kvar till midsommar men det känns ännu som om det vore långt kvar, med tanke på vädret. I början av sommaren var det varma och sköna dagar, men så slutade alla skolor för sommarlov och plötsligt tog sommaren också sommarlov. Lite typiskt som folk brukar säga ”När barnen slutar skolan blir det dåligt väder”. Och hittills stämmer det, även om det inte regnat varje dag, men någon direkt sommarvärme har det inte varit.

Tjuvkikar man lite på hur man tror att vädret ska bli till midsommar så ser det ut att bli uppehåll för de flesta sommar firar midsommar i Sverige i alla fall, men inte någon jättevärme vilket på ett sätt kan vara lite skönt, men det vill nog till att ta med lite tjockare kläder att ta på sig framåt kvällen, för kvällstid ser det inte ut att vara någon värme alls. Men med i alla fall skaplig värme och uppehåll som det ser ut just nu så är det nog ändå ganska skapligt mot hur det så kallade midsommarvädret annars kan vara med regnskurar till och från hela dagen och kvällen.

Med mindre än en vecka kvar till midsommar som i år är en fredag lär det vara handlande redan denna helg och under veckan. Kan tänkas vara lite halvtjockt i mataffärerna på eftermiddagarna under hela veckan. Var ute i god tid så slipper du stressen i värmen.

Ha en trevlig midsommar!

Problemhy

Problemhy finns det flera varianter av där vissa är värre och kräver mer vård och en del är av det mildare laget. Men det är inte bara fokus på att ta hand om huden som gäller många gånger. Det kan vara psykiskt påfrestande om man har stora problem med sin hy.

Anledningen till att man kan fara illa psykiskt är omgivningens blickar. De kanske inte alltid finns där, men man själv är rädd för att andras blickar ska börja granska ens ansikte på ett avvikande sätt. Det är vad som skapar en psykisk påverkan.

Problemhy och kroniska sjukdomar

Problemhy kan hänga ihop med olika kroniska sjukdomar, exempelvis rosacea eller psoriasis. Det finns olika behandlingsmetoder för huden men ofta kan det bara ge en viss eller temporär effekt.

Vi erbjuder terapi för just den här typen av tankar. Kontakta oss redan idag för terapi i Hallsberg

Mors dag

Vad är bästa presenten på mors dag? Det beror nog på men en investering i hälsa är väl aldrig fel till mor, och då är det kanske inte ett årskort till ett flashigt gym som gäller utan kanske en investering i en härlig middag.

Vore det inte trevligt för lilla mor att bli bjuden på en middag där man verkligen har tid att sitta och prata. Hur är det hälsa kanske någon undrar – att äta?! När man umgås och trivs mår man bra, och det är en mycket stor del av en bra hälsa.

Så varför inte ta en middag på mors dag?